torsdag 5 februari 2009

Blåbärspaj med lock av knäck

Så här är orginalreceptet:
För 6 personer:
6 Äpplen
150g Smör
3 dl Havregryn
2d l socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrul. Blanda i alla ingridienser utom äpplen.
Skala, kärna ur och skär äpplena tunt och lägg de i en smord ungssäker pajform.
Fördela smeten över.

Grädda mitt i ugnen i 30 min.
Serveras med glass eller grädde.

Så kommer specialen:
Byt ut äpplena mot ca 500g blåbär (eller hälften björnbär och hälften blåbär)
Häll blåbären i den smorda formen.


Har du frysta plåbär så blanda i 2 msk potatismjöl och ca ½ dl socker med bären.
Och när du gör smeten till locket så kan man blanda i 1-2 tsk vailj.

Lycka till!

Inga kommentarer: