
Rabarberpaj med skorpor
4 port
500 g rabarber
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
4 msk strösocker
10 – 12 italienska mandelskorpor, ca 100 g
1 dl Arla smör-&rapsolja, citron
250 g Arla Köket Kesella kvarg, vanilj
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-& rapsolja och fördela det över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 15 – 20 min. Servera med kvarg.
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-& rapsolja och fördela det över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 15 – 20 min. Servera med kvarg.
Smulpaj med rabarber - rabarberpaj recept
ca 1 meter rabarber, skalad och delad i 3 cm bitar
1 dl socker Till degen: 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl eller havregryn,
4 tsk socker,
150 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin. Lägg rabarbern i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarbern. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20 minuter. Servera med kall vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar