fredag 4 april 2008

RECEPT RABARBERPAJ X 2


Rabarberpaj med skorpor


4 port
500 g rabarber

1/2 msk potatismjöl

4 msk strösocker

10 – 12 italienska mandelskorpor, ca 100 g

1 dl Arla smör-&rapsolja, citron

250 g Arla Köket Kesella kvarg, vanilj

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-& rapsolja och fördela det över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 15 – 20 min. Servera med kvarg.




Smulpaj med rabarber - rabarberpaj recept


ca 1 meter rabarber, skalad och delad i 3 cm bitar

1 dl socker Till degen: 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl eller havregryn,

4 tsk socker,

150 g smör eller margarin


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin. Lägg rabarbern i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarbern. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20 minuter. Servera med kall vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer: